MPİOSB 1. GENEL KURULU YAPILDI

2004 yılından bugüne kadar kurucu ortakları EBSO, Menemen Belediyesi ve Menemen Ticaret Odası'ndan seçilen üyeler ile yönetilen Türkiye'nin tek "plastik ihtisas" OSB'si olma özelliğini taşıyan Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan ilk Genel Kurul'da katılımcıların oy birliği ile Müteşebbis Heyet yerine Genel Kurul ile devam kararı alındı.

Toplantıda söz alan MPİ OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Salih Esen, "Organize Sanayi Bölgemizi çok zor şartlar altında sıfırdan bugünlere getirdik. 2000 yılının başında plastik sektörünü aynı çatı altında toplama hayali ile başladığımız bu serüvende an itibari ile Genel Kurul'a geçerek bundan sonra katılımcılarımız ile birlikte Bölgeyi yönetme şansına artık sahibiz. Bugüne kadar kurucu ortaklarımızdan seçilen üyeler ile yönetilen OSB'mizi bu üyelerimizin özverili ve fedakâr çalışmaları ile bugünlere getirdik. Bu vesile ile hem kurucu ortaklarımız olan EBSO, Menemen Belediye ve Menemen Ticaret Odası'na ve bu kurumlardan gelerek bizlere destek olan tüm yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Bölgede halen yapılması gereken projeler ve çözülmesi gereken sorunlar olduğunu da belirten Esen, "Teknolojik yenilikleri takip ederek oluşturduğumuz altyapımızla, yollarımızla, arıtma tesisimizle, yeşile ve çevreye verdiğimiz önemle şu an herkesin özenerek ve beğenerek baktığı bir OSB'yiz. Ancak daha yatırımlarımız bitmedi. İmar planı revizyonu çalışmalarımız devam ediyor. Çevresindeki yapılaşmadan dolayı genişleme imkanı olmayan OSB'mizde tüm şartları zorlayarak yeni sanayi parselleri, hizmet destek alanları, sosyal tesisler ve ticaret merkezleri oluşturmaya çalışıyoruz. Bu sene bu çalışmaya odaklandık. Bunun yanı sıra 2007 yılından beri mücadele verdiğimiz kamulaştırma işlemleri ile ilgili de sorunlarımız var. Ama katılımcılarımızın da destekleri ile hem bu projeleri hayata geçireceğimize hem de gündemdeki sorunları çözüme kavuşturacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Söz konusu toplantıda 2022 yılı faaliyetleri ile ilgili olarak yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri katılımcıların oy birliği ile ibra edildi. Yeni Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu'nun belirlenmesi için yapılan seçimlerde Salih Esen, M.Kazım Sertdemir, Haydar Atılgan, Efe Göktoğan ve İbrahim Paksu'dan oluşan mevcut yönetim kurulu oy birliği ile tekrar seçilirken, Semih Yorgancılar ve Necattin Yılmaz'da denetim kurulu üyesi olarak oy birliği ile seçildiler.

Toplantı bitiminde de söz alan Esen, "Bana ve ekibime göstermiş olduğunuz güven ve vermiş olduğunuz destek için teşekkür eder, yeni dönemin Bölgemiz adına hayırlara vesile olmasını dilerim" diyerek sözlerini tamamladı.